top of page
  • Andrea

Igazi önszeretet: hogyan szeressem magam jól?

Rengetegféle képpen szeretheted magad, de kérdés, hogy melyik visz előre...

Önszeretetnek rengeteg formája van és szükségünk is van arra, hogy szeressük magunkat, de ne csak szeressük magunkat, hanem szeretve legyünk és szeressünk. Ha nyitva van a szívünk, akkor folyamatosan áramlik a szeretetenergia, ami magas rezgésen tart minket és ezáltal kinyílunk a jó befogadására.


Vannak azon formái az önszeretetnek, amik előrevisznek és vannak azon formái, amik hátráltatnak. Nézzünk párat a teljesség igénye nélkül!


MEGÉRDEMLEM A JÓT

Ezen formája az önszeretetnek lehet visszás, amikor a hosszútávú célok helyett, amik úgymond szenvedés érzéssel járhatnak, engedünk és a rövidtávú céloknak hódolunk. Például, amikor megtakarítások helyett elköltjük a pénzünket élvezeti cikkekre, amikor edzés, megfelelő diéta és kitartás helyett elgyengülünk és zabálunk vagy nassolunk.


FIGYELEK MAGAMRA

Tehát odafigyelek arra, hogy hogy érzem jól magam, mire van szükségem, mit gondolok, mit akarok, mikor van szükségem pihenésre, kikapcsolódásra, vagy éppen mikor kell kicsit keményebben dolgozni a céljaimért. Figyelek a szükségleteimre, vágyaimra és igyekszem megtalálni az egyensúlyt bennük.


MEGADOK MAGAMNAK MINDENT AMIRE SZÜKSÉGEM VAN

Gondolkodj el azon, hogy mit adsz meg magadnak és mire van igazán szükséged. Hol vannak a határaid és tudod-e tovább tolni őket? Biztos, hogy meg kell-e egy adott ponton állni, feladni- Mi az, amihez a megfelelő, harmonikus működéshez szüksége van a testednek, elmédnek, lelkednek, életednek. Milyen kapcsolatokban érzed jól magad?


MOTIVÁLOM MAGAM

Fontos, hogy megtanuld lelkesíteni magad, feljönni tudatosan a mélypontokról és kitartani akkor is ha valami nehéz, esetleg sokáig tart elérni egy célt. Miért? Mert mindez neked lesz jó és ezzel te leszel több, illetve a környezet negatívitása, a megpróbáltatások sokkal kevésbé fognak hatni rád.


MEGBOCSÁJTOK MAGAMNAK HA HIBÁZOK

Nagyon sokan nem merünk belefogni újba, mert félünk a kudarctól, mert elítéljük a kudarcot, holott a kudarc a tanulási folyamat természetes velejárója. Valójában nem kéne dühösnek lennünk magunkra akkor ha kudarcot vallunk, mégis, megtanultunk dühösek lenni és ezzel sokan be is zártuk magunkat a komfortzónába...


JÓBAN-ROSSZBAN KITARTOK MAGAM MELLETT

Sokan összeomlunk és megadjuk magunkat a kudarcnak, a nehézségeknek patthelyzetben. Ilyenkor sokan feladják és cserben hagyják saját magukat, elsüllyednek hol a szégyenben, hol a tehetetlenségben. Pedig egy igazi kapcsolat, így az önmagunkkal való kapcsolat egyik fontos része, hogy akkor is ottvagyok önmagamnak, szeretem, támogatom magam, ha baj van...


EGÉSZSÉGESEN ÉTKEZEM, ÉLEK

Az önszeretet egyik kifejezési formája az, ha tisztelem önmagam, az életem, a testem és vigyázok rá, egészségesen eszek, kellőképen mozgok és igyekszem káros szenvedélyektől mentesen, egészségesen élni. Sokak számára ez nagyon nehéz, sokaknak pedig mindez ösztönösen jön.


CÉLOKAT TŰZÖK KI, AMIKET MEGVALÓSÍTOK

Ha szeretem magam, akkor merek álmodni, tervezni, magasabb szintekre juttatni magam, tanulni, felfedezni, célokat kitűzni és végigvinni azokat. Képzeld el, hogy lehet egy sokkal jobb életed, mint ami most van, sokkal több dolgot teremthetsz, tanulhatsz és az neked lesz jó, te leszel ezáltal gazdagabb.


ODAFIGYELEK A LELKI EGYENSŰLYOMRA

Aki szereti magát, ösztönösen törekszik a harmóniára, az összhangra az életében minden síkon. Miért? Mert az jót tesz a testnek, a léleknek. Egy egészséges rutin, rövid-hosszútávú célok, rendezettség, jó problémamegoldó készség, pozitív szemlélet, támogató, inspiráló környezet mind-mind megtámogatják önmagunk szeretetét.


Azt javaslom, hogy olvasd végig alaposan, gondold át, adj magadnak időt, vegyél egy papírt tollat és nézd meg, mi az, amit működtetsz, mi az amit nem, mi az a legkisebb dolog, amin akár most azonnal változtatni tudsz?

Hogyen képzeled el az életed az önszeretet jegyében?

Mire vágysz, mik lennének azok a célok, amik hajtanak, lelkesítenek?


Sok sikert!

52 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page